‘Leer betere foto’s maken met je camera’

KICKASS IN FOTOGRAFIE

KICKASS IN FOTOGRAFIE

WIL JIJ LEREN HOE JE BETERE FOTO’S MAAKT MET JE PROFESSIONELE CAMERA?

IK KAN JE HELPEN OM VAN DE AUTOMATISCHE STAND AF TE GAAN EN TE FOTOGRAFEREN WAT JIJ IN JE HOOFD HEBT.

Verdrink jij in alle instellingen en mogelijkheden die je camera heeft?

Toen ik in 2008 begon met fotograferen had ik geen idee welke instellingen ik moest gebruiken en er was geen fotografie opleiding. Ik had vaak last van onscherpe foto’s van mijn katten en mijn foto’s waren vaak veel te donker. Ik begreep er niets van. 

Door veel boeken te lezen en Youtubefilmpjes te bekijken begreep ik de camera en had ik geen last meer van onscherpe en onderbelichte foto’s. Ik leerde de juiste instellingen kennen en door de kennis die ik had opgedaan, creatiever fotograferen.

Nu zijn we inmiddels 15 jaar verder en heb ik alle basiskennis in een mooie cursus gestopt; ‘Kickass in fotografie’.

Herken je jezelf in een of meerdere van de volgende stellingen?

 • Als ik een foto maak dan ziet het er niet uit zoals ik het in mijn hoofd had.
 • Mijn foto’s zijn vaak onscherp.
 • Mijn foto’s zijn te donker of te licht.
 • Ik weet niet welke instellingen ik gebruik voor verschillende situaties.
 • Ik begrijp niets van de handleiding
 • Mijn foto’s zien er saai uit.
 • ik heb zoooooveeeel foto’s, ik heb geen idee waar ik moet beginnen.

Wil je daar graag verandering in brengen? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Ik help je om; 

 • Hoe je nooit meer een mooi moment mist.
 • Je camera leren begrijpen.
 • Welke instellingen je kunt gebruiken voor verschillende situaties.
 • Hoe je je foto’s spannender kunt maken.
 • Hoe je je foto’s naar een hoger niveau tilt door de bewerking.
 • Hoe je een selectie maakt van je foto’s.

 

Deze cursus is niet voor jou als je:

 • Geen tijd wilt/kunt investeren in fotografie: fotografie is vlieguren maken, dat betekent dat je ermee bezig moet blijven.
 • Geen eigen camera bezit.
 • Niet enthousiast bent over fotografie.

JA! IK WIL MEEDOEN

Anne weet een heleboel over photoshop. Iedere sneltoets kent ze, waardoor ze super snel te werk kan gaan. Dit is dan ook een van de tips die ze meegeeft: leer de sneltoetsen uit je hoofd. Daarnaast kan Anne je alles vertellen over retoucheren op verschillende manieren zodat je foto er vlekkeloos uit ziet. Tijdens mijn tijd als stagiaire bij Anne, heb ik dan ook veel geleerd over het bewerken van foto’s. Anne leert je om naar details te kijken die anderen gauw over het hoofd zouden zien. “Kloppen de kleuren?”, “Is er geen storende schaduw in het gezicht?”, “zien de kleren er netjes uit?”. Dat zijn allemaal dingen die je met photoshop nog bij kunt werken om ervoor te zorgen dat je foto er topfijn uitziet, en Anne kan je precies vertellen hoe je dat kunt doen.

Meike Huijbers

OVER ANNE

In 2012 mijn studie theb ik mijn studie afgerond als Docent beeldende kunst en vormgeving en ben ik direct aangenomen bij het Vista College (toen nog Arcus College). Daar kreeg ik de opdracht om samen met een collega het hele curriculum van de fotografie opleiding op de schop te gooien en een vernieuwingsslag te maken. 

Hier heb ik de eerste 2 jaar veel tijd in geïnvesteerd. De jaren erna heb ik flink kunnen tweaken om de lessen nog beter te maken en goed te laten aansluiten. 

Na 4 jaar waren de studenten enorm gegroeid en toen zag ik ook het effect van wat ze geleerd hadden. Ze maakten enorme groei door, zowel op technisch vlak als persoonlijk. Zo leuk om te zien dat de studenten vervolgens dan ook echt iets ermee gingen doen. Dat was het grootste cadeau. Een aantal van hen zijn nu succesvol fotograaf en hebben hun eigen bedrijf.

Ik ben geen docent meer op school tegenwoordig. Maar ik begeleid nog steeds stagiaires en breng hen veel bij over het runnen van een bedrijf, Photoshop, Lightroom en fotografie.

Nu wil ik mijn kennis graag delen met jullie, mensen die enthousiast zijn over fotografie en er graag meer mee willen doen.

Anne Jannes

JA! IK WIL MEEDOEN

Waarom deze cursus?

Ik kreeg vaker dezelfde vragen van mensen als ze terug kwamen van vakantie. Hoe kan het dat mijn foto’s er zo lelijk uit zien, ze zijn vaak te licht of te donker, wat doe ik verkeerd? Ik krijg de zonsondergang niet mooi gefotografeerd, kun je helpen met wat ik dan de volgende keer moet doen?

Ik heb jarenlange ervaring als docent en opleidingsdeskundige. Ik heb geleerd dat er verschillende leerstijlen zijn en probeer het je in de cursus makkelijk te maken.

Ook al hou je niet van video’s kijken dan kun je gewoon de lesinformatie downloaden en met de opdrachten verder gaan. Hierdoor mis je niets en kies je de stijl die bij jou het beste past.

De investering

Aanbieding:

Van 299,- excl. BTW

nu voor de eerste 25 cursisten voor maar 99,- excl. BTW

 

 

Ik zou het dan wel enorm waarderen als ik feedback ontvang op de cursus zodat ik hem verder kan ontwikkelen. Daar pluk jij ook de vruchten van, want je hebt onbeperkt toegang tot de cursus en alle updates die erbij worden toegevoegd.

JA! IK WIL MEEDOEN

FAQ

Welke camera heb ik nodig?

Het beste is om mee te doen met een spiegelreflexcamera of een systeemcamera waarop je ook een M, AV en TV stand hebt.

Deze camera’s hebben dan namelijk de functionaliteit om zelf de instellingen te wijzigen.

Is dit abracadabra voor je? Don’t worry, dit behandel ik in de cursus.

Hoe weet ik of deze cursus wat voor mij is?

Dat hangt af van hoeveel tijd je er in wilt investeren. De meeste video’s duren tussen de 1 en 5 min. Er zitten ook leuke opdrachten bij om het geleerde in de praktijk te brengen en om de theorie te begrijpen.

Wat is de tijdsinvestering?

Als je wilt dat alles wat je leert ook echt blijft hangen dan raad ik je aan om de opdrachten te doen en regelmatig met fotografie bezig te zijn. Het is net als met fietsen. Je zou er bezig mee moeten blijven om er beter in te worden. Als je wekelijks met fotografie bezig bent dan blijft het beter hangen en wordt het iets dat je niet meer verleerd.

Staat de cursus online of offline?

De modules staan online en kun je in je eigen tempo volgen. Het is op dit moment nog niet mogelijk om de lessen te downloaden.

Wanneer kan ik de cursus volgen?

Zodra je betaald hebt, ontvang je van mij een mailtje met de startdatum. Je krijgt onbeperkt toegang tot de content en kunt dus dag en nacht inloggen en de video’s bekijken.

Mijn vraag is nog niet beantwoord.

Heb je nog een andere vraag of wil je vrijblijvend kennismaken? Plan dan gerust een call in of stuur je specifieke vraag/vragen naar info@annejannes.com.

JA! IK WIL MEEDOEN